Standard layer attenuation percentage

This section is dedicated to the feature & improvement requests (be sure what you are asking does not exist yet in TVPaint Animation ;) )
User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7609
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Paul Fierlinger » 21 Oct 2013, 12:57

Well yes, I am in agreement. I just have reservations about this thought:
so maybe change the default value to 30% or something?

which suggests we have a standardized average, which would be impossible to ascertain, wouldn't it? Therefore lets have each user define their own preferences by having the last setting be carried over to the next project. If 30% would be the default it would be for me the same as zero because my values are usually under 20% -- sometimes way below 20. That's all I meant to say (and had said :) )
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

Svengali
Posts: 1195
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Svengali » 21 Oct 2013, 13:52

Elodie wrote:So, if you focus on all other parameters from the panel "Display settings", TVPaint ALREADY remembers the different values each time you create a new project. So, for me, the layer attenuation should behave exactly like the other parameters from Display settings. You set the percentage of your choice, and it remains the same, whatever your project is, until your decide yourself to change it.
I haven't figured out how to make Stencil options under "Display Settings" persistent either... is that a bug too or am I just not understanding how to do that?

Sven
Desktop: tvp Pro 11.0.8-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - intuos4 - d.ver.6.3.15-3
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

Elodie
Posts: 13913
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Elodie » 21 Oct 2013, 15:32

I haven't any problem with that Svengali. The Stencil options stay the same (I mean, if I have changed them, I always have the same changes, they are not reseted), whatever if I open or create new project

Svengali
Posts: 1195
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Svengali » 23 May 2014, 02:37

Elodie wrote:I haven't any problem with that Svengali. The Stencil options stay the same (I mean, if I have changed them, I always have the same changes, they are not reseted), whatever if I open or create new project
Updating my question from a while back...

Actually I was asking if it might not be possible to have the setting for Stencil opacity be persistent (remain at its previous setting) from SESSION TO SESSION (each time TVPaint is restarted at the same setting as when I last exited)?

IF not, I'd happily include a George command to set the stencil's opacity in any button that manages various stencil operations.

In a similar fashion, I've been trying to use tv_Display "LayerAttentuation" Toggle 45 to toggle the other layers' attenuation, set to 45% transparency... but I can't get that to work either.


In fact, it might be useful to have an entire set of tv_Display commands that could set up all of the Display Settings options: for Check box, RGB color and transparency as part of any George script.

Sven
Desktop: tvp Pro 11.0.8-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - intuos4 - d.ver.6.3.15-3
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

User avatar
Lukas
Posts: 465
Joined: 14 Jan 2011, 11:15
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Lukas » 23 May 2014, 06:49

What if we could set default Layer Attenuation in the template file for new projects?

I rarely use the function because it always resets to 0% (and it takes a lot of clicks to change it), which is a shame, because it's very very useful. :)

99% of the TVP files I have have the setting at 0%, so the shortcut to turn it on is useless.

George acces to get/set all display settings would be great too.
www.frameorder.nl | TVPaint 10 Pro 10.5.7 | OS X Mojave / Windows 10 | Cintiq 27QHD Touch

Elodie
Posts: 13913
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Elodie » 23 May 2014, 07:42

Ok, interesting request. I to do list it (both for george command and for "remembering" it)

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Mads Juul » 23 May 2014, 07:54

Elodie wrote:Ok, interesting request. I to do list it (both for george command and for "remembering" it)
I think there is a George Command. It was not put in the WIKI yet
So I have just put it in
http://wiki.tvpaint.fr/index.php?title=Tv_Display
You can both get and Set the Layer Attenuation
-Mads
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

Svengali
Posts: 1195
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Svengali » 23 May 2014, 07:56

Thanks.
Desktop: tvp Pro 11.0.8-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - intuos4 - d.ver.6.3.15-3
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

Elodie
Posts: 13913
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Elodie » 23 May 2014, 07:57

Ok, nevermind ^^

User avatar
Lukas
Posts: 465
Joined: 14 Jan 2011, 11:15
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Lukas » 23 May 2014, 08:07

madsjuul wrote:
Elodie wrote:Ok, interesting request. I to do list it (both for george command and for "remembering" it)
I think there is a George Command. It was not put in the WIKI yet
So I have just put it in
http://wiki.tvpaint.fr/index.php?title=Tv_Display
You can both get and Set the Layer Attenuation
-Mads
Thanks!!
www.frameorder.nl | TVPaint 10 Pro 10.5.7 | OS X Mojave / Windows 10 | Cintiq 27QHD Touch

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Mads Juul » 23 May 2014, 08:13

I still think it could be nice for non George Scripters To be able to set the layer attenuation for all clips in an easy way.
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

Elodie
Posts: 13913
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Elodie » 23 May 2014, 08:16

Could you then make a suggestion ?

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Mads Juul » 23 May 2014, 08:35

Elodie wrote:Could you then make a suggestion ?
Make a George Script put it in the Animator Panel maybe ?
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

Svengali
Posts: 1195
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Svengali » 23 May 2014, 09:11

Three way toggle button for attenuation...
LAYERS 3-way toggle.jpg
LAYERS 3-way toggle.jpg (5.04 KiB) Viewed 5980 times
Attachments
LAYERS 3-way toggle.tvpx
(82 KiB) Downloaded 187 times
Desktop: tvp Pro 11.0.8-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - intuos4 - d.ver.6.3.15-3
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

Elodie
Posts: 13913
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: Standard layer attenuation percentage

Post by Elodie » 23 May 2014, 09:17

Thank you guys for the idea :)

Post Reply