All-Layer Buttons Panel

Share your custom panels, brushes, papers... (you need to be registered to read posts in this section)
Post Reply
Svengali
Posts: 1261
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

All-Layer Buttons Panel

Post by Svengali » 04 Nov 2013, 05:24

Here is a group of buttons (some old, some new or updated) that more or less deal with modifying layers.
All-Layer Buttons.jpg
What each button does:

the first four buttons act on the current frame for ALL layers
1. Inserts a new EXPOSURE of the current image (adds frame).
2. Kills the current image on all layers (removes).
3. Inserts new empty image on all layers (adds frame).
4. Clears the current image on all layers (erases) except locked or hidden layers.

5. Merge All Layers to a NEW TOP LAYER - combines all layers into a new layer with an option to BLEND or combine only those layers with the same color group as the current layer (The new merged layer defaults to hidden).
6. Toggle current LT - lets you toggle the LightTable of the current layer ON/OFF.
7. LayerFinder Plus button - update which now displays the status of ALL settings for each layer (added lt=LightTable for each layer and p=Pixels which indicates those layers which have pixels-images... layers with : (colon) instead of p are blank.)

As before, the clear all flags option will clear all flags/settings except of course those layers flagged with p (the pixels-images remain).

Feedback appreciated - report any problems, thanks!

Sven
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Svengali on 06 Nov 2013, 18:39, edited 2 times in total.
Desktop: tvp Pro 11.0.9-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - Wacom Cintiq 16, driver 6.3.36-1
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

User avatar
elmisilhumano
Posts: 1083
Joined: 28 Aug 2006, 20:41
Location: Finland
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by elmisilhumano » 04 Nov 2013, 09:07

Thanks for sharing. Really useful panel.
The layer finder doesn't work on my mac. Some error with the george script.

M.
Mikko Vormala
Piñata

Elodie
Posts: 13913
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by Elodie » 04 Nov 2013, 10:29

Thank you for sharing Svengali !

User avatar
elmisilhumano
Posts: 1083
Joined: 28 Aug 2006, 20:41
Location: Finland
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by elmisilhumano » 04 Nov 2013, 11:26

Is the error with the layer finder OS X issue or is it just me??

M.
Mikko Vormala
Piñata

Elodie
Posts: 13913
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by Elodie » 04 Nov 2013, 13:17

It's bugging for me too ! (Mac OSx 10.9)

Svengali
Posts: 1261
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by Svengali » 04 Nov 2013, 17:25

elmisilhumano wrote:The layer finder doesn't work on my mac. Some error with the george script.

M.
Sorry to hear...

What is the specific error message from the george script for LayerFinder? Is there a specific line number? If so, I'll take a look at my script.

Sven
Desktop: tvp Pro 11.0.9-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - Wacom Cintiq 16, driver 6.3.36-1
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

User avatar
elmisilhumano
Posts: 1083
Joined: 28 Aug 2006, 20:41
Location: Finland
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by elmisilhumano » 06 Nov 2013, 07:53

Svengali wrote:
What is the specific error message from the george script for LayerFinder? Is there a specific line number? If so, I'll take a look at my script.

Sven
The error message is:

LINE 25
Execution ERROR.
S = Char(Project,Counter)


M.
Mikko Vormala
Piñata

User avatar
Thierry
Site Admin
Posts: 2066
Joined: 07 Jan 2013, 08:28

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by Thierry » 06 Nov 2013, 08:34

Hello,

At line

Code: Select all

IF CMP(Project,"\")
"\" is only for Windows.
On Mac and Linux, it is "/".

When you save the project in a path with another "." than the extension of the file, the script will stop on the first one (at line 25).
Si votre question a trouvé réponse, marquez votre sujet comme Résolu. ~ If your question has been answered, mark your topic as Solved.
------------------------------

Svengali
Posts: 1261
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by Svengali » 06 Nov 2013, 18:36

Thierry wrote:Hello,

At line

Code: Select all

IF CMP(Project,"\")
"\" is only for Windows.
On Mac and Linux, it is "/".

When you save the project in a path with another "." than the extension of the file, the script will stop on the first one (at line 25).

Hello Thierry,
I've never used a Mac at all, so thank you for that info. And you are right about the "." too... I forgot about that since I almost never use multiple "." in names. :oops:

I've posted A new version of LayerFinderPlus (in the updated TVPX) which should trap for both Mac and Linux path separators as well... and also bypass multiple "." in names. :D

Thanks again, feedback appreciated.

Sven
Desktop: tvp Pro 11.0.9-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - Wacom Cintiq 16, driver 6.3.36-1
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

Svengali
Posts: 1261
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by Svengali » 06 Nov 2013, 18:46

elmisilhumano wrote: The error message is:

LINE 25
Execution ERROR.
S = Char(Project,Counter)


M.
Thanks for your feedback... when you have time, could you please try LayerFinderPlus again and let me know if it behaves now?

Sven
Desktop: tvp Pro 11.0.9-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - Wacom Cintiq 16, driver 6.3.36-1
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

User avatar
D.T. Nethery
Posts: 2469
Joined: 27 Sep 2006, 19:19

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by D.T. Nethery » 06 Nov 2013, 19:18

Svengali wrote:
elmisilhumano wrote: The error message is:

LINE 25
Execution ERROR.
S = Char(Project,Counter)


M.
Thanks for your feedback... when you have time, could you please try LayerFinderPlus again and let me know if it behaves now?

Sven


Seem to be working correctly here. (Mac OS 10.7 , running TVPaint 10.5.3 32bits) .

Thanks for the panel. Very useful.

Svengali
Posts: 1261
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by Svengali » 06 Nov 2013, 20:59

Thanks Dave! :D
Desktop: tvp Pro 11.0.9-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - Wacom Cintiq 16, driver 6.3.36-1
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

User avatar
elmisilhumano
Posts: 1083
Joined: 28 Aug 2006, 20:41
Location: Finland
Contact:

Re: All-Layer Buttons Panel

Post by elmisilhumano » 07 Nov 2013, 07:55

Now it works. Thank you. This is a one really good panel. :D

M.
Mikko Vormala
Piñata

Post Reply