retiming

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
User avatar
Catriona
Posts: 56
Joined: 10 Apr 2018, 09:34
Location: The Netherlands
Contact:

retiming

Post by Catriona » 21 Sep 2020, 13:48

I am embarrassed asking this because the solution must be staring me in the face, but how do I change a layer from 25fps to 12.5fps? ie put it on 2s?

User avatar
Peter Wassink
Posts: 3628
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

Re: retiming

Post by Peter Wassink » 21 Sep 2020, 14:25

you can't change the framerate of a single layer.
Only of the project itself (Project modify)

but you can adjust the frameduration for each frame of a selection of frames. ( set exposure)

The easiest is by using the Handy custom panel.
This has a row of buttons to set the selected frames on doubles(2) for instance.
Screenshot 2020-09-21 144352.png
Screenshot 2020-09-21 144352.png (14.05 KiB) Viewed 199 times
this is the best approach, leave the project at the standard video framerate and set the frameduratiopn on doubles using the handypanel.
tip: double clicking under a layer selects all frames.
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

Post Reply