Applying FX to whole scene

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
dorbs
Posts: 11
Joined: 01 Jul 2019, 11:14

Applying FX to whole scene

Post by dorbs » 11 Apr 2020, 18:24

Hi. I'm trying to apply a simple brightness & contrast effect to my scene. Meaning, of all my layers.
I hope there's another options beside applying the effect to each individual layer.
Thanks!

User avatar
slowtiger
Posts: 2512
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Re: Applying FX to whole scene

Post by slowtiger » 11 Apr 2020, 21:42

In TVP there's no other way than applying to one layer after another.

But if that FX is the last thing you do, you can eaily duplicate the scene, merge all layers to one and apply the FX.
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

User avatar
D.T. Nethery
Posts: 2649
Joined: 27 Sep 2006, 19:19

Re: Applying FX to whole scene

Post by D.T. Nethery » 11 Apr 2020, 22:41

dorbs wrote:
11 Apr 2020, 18:24
Hi. I'm trying to apply a simple brightness & contrast effect to my scene. Meaning, of all my layers.
I hope there's another options beside applying the effect to each individual layer.
Thanks!
There is an option in the FX Stack to Apply on All Layers. You have to make sure that the FX Stack is set to Apply on All Layers , All Instances . (this is important ... if you don't have All Instances selected, it doesn't work) .
Screen Shot 2020-04-11 at 5.24.16 PM.jpg
This first screenshot shows how I have three FX -- Color Adjust /Glow /Grain -- applied to one layer , but I've selected to Apply on All Layers /All Instances.


Screen Shot 2020-04-11 at 5.24.36 PM.jpg
In the second screenshot you can see that the FX , Color Adjust /Glow /Grain , have been applied to each layer.

.
Last edited by D.T. Nethery on 14 Apr 2020, 14:14, edited 1 time in total.
MAC OS 10.12.6 , Macbook Pro Retina 15-inch, Mid 2015,
2.5 GHz Intel Core i7, 16 GB Memory , TVPaint PRO 11.0.8, 64bit -
Wacom Cintiq 21 UX - Wacom Intuos Pro 5 - driver version 6.3.20-8

User avatar
daninski
Posts: 261
Joined: 01 Oct 2015, 12:13
Location: Budapest/Newport
Contact:

Re: Applying FX to whole scene

Post by daninski » 14 Apr 2020, 13:48

You can also set the source to display (add FX > colour > image source) and render the whole scene with the same effect to a new layer.
http://www.daninski.com
Award winning director with an iMac from about 2013 and a cintiq from about 2009, there's some RAM too.

Post Reply