"Dot" brush mode

A forum where you can suggest which features can be deleted or merged with other options.
Post Reply
User avatar
neonnoodle
Posts: 203
Joined: 22 Dec 2010, 14:17
Location: Boston, MA
Contact:

"Dot" brush mode

Post by neonnoodle » 14 Feb 2017, 22:06

Does anyone use this? If I want a single stamp I just tap once with a stylus or click the mouse. But as a standalone mode for the brush tool it's an annoyance to me.

User avatar
schwarzgrau
Posts: 977
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: "Dot" brush mode

Post by schwarzgrau » 14 Feb 2017, 22:49

I agree. In the best case it is the reason for confusion, cause anybody chosen it accidentally and don't know what to do.
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.6 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.6 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

User avatar
Elodie
Site Admin
Posts: 12639
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: "Dot" brush mode

Post by Elodie » 15 Feb 2017, 07:43

It's actually useful for people who make pixel-art drawings and animations. But I agree, the situation you describe is too frequent.
Questions or problems regarding the forum ? Please contact me by PM
Question regarding TVPaint or need a quotation ? Please contact me by email

User avatar
schwarzgrau
Posts: 977
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: "Dot" brush mode

Post by schwarzgrau » 15 Feb 2017, 09:57

Unfortunately this sounds pretty plausible to me.
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.6 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.6 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

User avatar
D.T. Nethery
Posts: 1999
Joined: 27 Sep 2006, 19:19

Re: "Dot" brush mode

Post by D.T. Nethery » 17 Feb 2017, 15:07

Elodie wrote:
15 Feb 2017, 07:43
It's actually useful for people who make pixel-art drawings and animations. But I agree, the situation you describe is too frequent.
Maybe move the dot brush to the Tools Presets panel ?
MAC OS 10.11.6 , Macbook Pro Retina 15-inch, Mid 2015,
2.5 GHz Intel Core i7, 16 GB Memory , TVPaint PRO 11.0.6, 64bit -
Wacom Cintiq 21 UX - Wacom Intuos Pro 5 - driver version 6.3.20-8

User avatar
Elodie
Site Admin
Posts: 12639
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: "Dot" brush mode

Post by Elodie » 18 Feb 2017, 08:55

Actually, we will change the order of the tools in the little pop-up : users usually select the dot because they hold their click for a split second when they select the stroke (and when they do so, they select the dot that is at the top of the list).
If the first tool in the pop-up list is the stroke instead of the dot, I'm sure the problem won't occur anymore.
Questions or problems regarding the forum ? Please contact me by PM
Question regarding TVPaint or need a quotation ? Please contact me by email

User avatar
CartoonMonkey
Posts: 909
Joined: 01 Jun 2007, 18:47
Location: Portland, Oregon
Contact:

Re: "Dot" brush mode

Post by CartoonMonkey » 09 Jul 2017, 06:16

Just yesterday, I chose dot by mistake, and I thought my Wacom drivers were broken!
I restarted my computer, reinstalled everything, until I realized the mistake.
:-/

Yes moving it would be better!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest