Page 1 of 1

lazy-brush doesn't work for some reason

Posted: 29 Jan 2021, 15:32
by dudulala
It seems like it only works on stroke i draw within tvp,but it doesn't work on images I imported as footage.(I click "paint",no reaction)i use TGA image,so I wonder maybe lazy-brush have some kind of image type limitation? however i couldn't find such information everywhere.

Re: lazy-brush doesn't work for some reason

Posted: 29 Jan 2021, 22:04
by D.T. Nethery
dudulala wrote:
29 Jan 2021, 15:32
It seems like it only works on stroke i draw within tvp,but it doesn't work on images I imported as footage.(I click "paint",no reaction)i use TGA image,so I wonder maybe lazy-brush have some kind of image type limitation? however i couldn't find such information everywhere.
Are the images you imported transparent ? (like TGA or PNG with alpha channel ? ) IF the images are not transparent then you will first need to run the scan cleaner to remove all the white pixels. FX Stack > Color > Scan Cleaner.

https://www.tvpaint.com/doc/tvp11/index ... lack-white

Re: lazy-brush doesn't work for some reason

Posted: 31 Jan 2021, 06:19
by dudulala
thankyou D.T. Nethery!
problem solved!