made in tvpaint

Show us your drawings and animation made with the TVPaint technology here !
Post Reply
hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 15:13

Stills from my film Junkyard (releasedate 2010.......Aaaargh)
Oilpaint and digital tv-paint.
Attachments
junkyard019.jpg
junkyard018klein.jpg
junkyard007.jpg

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 15:14

And more
Attachments
junkyard002klein.jpg
junkyard001klein.jpg
junkyard005.jpg

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 15:15

and more
Attachments
junkyard021.jpg
junkyard022.jpg
junkyard020klein.jpg

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 15:19

and some commercial visuals, done in tvpaint entirely
Attachments
junkyard008klein.jpg
AMSTERDAM-NES.jpg
kro-04.jpg

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 15:26

sketches for a film
Attachments
kraakterreindefklein2.jpg
interieur3klein.jpg

User avatar
ZigOtto
Posts: 4103
Joined: 17 Feb 2006, 22:50
Location: south-Petazonia

Re: made in tvpaint

Post by ZigOtto » 13 May 2008, 15:35

Excellent Hisko ! the lightings rock in your Junkyard stills !!! :D

I can't wait to see samples of some of these works, but ANIMTED ! 8)

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by Paul Fierlinger » 13 May 2008, 15:40

Are they all destined for animation? Have you any clips I could watch in this style?
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 15:49

I tried to upload an edited clip, but they are 6 mb and the maximum on this forum is 4 mb, and avi is not allowed according to the error message.

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by Paul Fierlinger » 13 May 2008, 16:04

How about H.264? Does that get accepted here?
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 16:13

My problem with H.264 is that i get a huge gamma shift (way too light) when I render to H.264. With this material it's too big to be acceptable.
I still haven't find out how to fix it. The problem has been discussed on this forum before, but I don't think that we found a real solution.
Otherwise H.264 is beautiful.

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 16:20

And I remember that I discovered that DIVX has a new 1080 mode for hd-clips (1920x1080) which looks really good, so I stopped my search for the solution to the H.264 problem.

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by Paul Fierlinger » 13 May 2008, 16:24

I create super H.264 clips from Vegas, which carries it under the label MainConceptAVC/ACC(*mp4). Do you have anything like that in your NLE of choice?
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 16:24

What is Vegas?

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by Paul Fierlinger » 13 May 2008, 16:36

Sony Vegas;
http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro

There is a legitimate way of buying Vegas 6 from a dealer and upgrading to Vegas 8 Pro, all for around $ 200.
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

hisko
Posts: 581
Joined: 03 Nov 2006, 19:43
Contact:

Re: made in tvpaint

Post by hisko » 13 May 2008, 16:52

Thanks, I'll try it.
And I'm sure there is a legitimate way to buy it.

Post Reply