Frame count color

This section is dedicated to the feature & improvement requests (be sure what you are asking does not exist yet in TVPaint Animation ;) )
Post Reply
Kramme
Posts: 29
Joined: 03 Oct 2013, 13:59
Location: Viborg, Denmark
Contact:

Frame count color

Post by Kramme » 25 Mar 2014, 13:02

Hello, I have a small request!

I am working on a project at my school right now, and I made a customized set of groups for the layers in our TV Paint file.
One thing I discovered is that when you have a layer group that is a very light color it is hard to read how many frames each instance is.
Image
So my request is that the groups automaticly change the color of the numbers if the color of the layer is light or that you are able to customize this yourself.
:)

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Frame count color

Post by Paul Fierlinger » 25 Mar 2014, 13:09

Here's what you can do about that (I don't know about doing this in your school, but you can ask your IT):
Go to preferences>Interface>Color Scheme>in the menu, find "Background Current" and change that to yellow, or any other bright color you like. This yellow will appear only in a few other places, such as the FX Stack, but those are all nice places to have a light colored background anyway.
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

Kramme
Posts: 29
Joined: 03 Oct 2013, 13:59
Location: Viborg, Denmark
Contact:

Re: Frame count color

Post by Kramme » 25 Mar 2014, 17:07

Thanks Paul, but that was not exactly what I meant. It is this number that is hard to see:
Image
In the black layer it works fine but in the pink layer it almost disappears. I could of course just choose another color for the group, but it would be nice to be able to choose these lighter colors as well :)

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Frame count color

Post by Paul Fierlinger » 25 Mar 2014, 17:44

You can also change the grouping color palette -- although I'm not sure if this can be done with all versions. Right click on the color palette icon of any of the headers and see if it says "Edit" at the bottom. If not, you can still change the color that area the same way I described how to change it to yellow. The item is called "Background Default". Change it to a lighter grey.
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

Kramme
Posts: 29
Joined: 03 Oct 2013, 13:59
Location: Viborg, Denmark
Contact:

Re: Frame count color

Post by Kramme » 26 Mar 2014, 08:32

Paul Fierlinger wrote:You can also change the grouping color palette
Yes, this is what I did so it fits with the rest of our pipeline, and my request is that I would like to be able to change the color of the numbers I uderlined in my previous post, so that I am not limited in the palette of my gouping :)

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Frame count color

Post by Paul Fierlinger » 26 Mar 2014, 11:44

Those are just some of the available workarounds I've pointed out. If these don't satisfy you, I suggest you revert to the default Loraine sky where all is visible and salient against the practical choices of warm greys, a sensible and practical solution.
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Frame count color

Post by Paul Fierlinger » 26 Mar 2014, 12:11

Here is what I have made for myself:
BLACK COLOR SCHEME with LITE LAYER PANEL.zip
(724 Bytes) Downloaded 302 times
Try it on and see how it wears on you. :lol:
Here are the colors I use:
PALE CLRS.zip
(314 Bytes) Downloaded 303 times
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

Kramme
Posts: 29
Joined: 03 Oct 2013, 13:59
Location: Viborg, Denmark
Contact:

Re: Frame count color

Post by Kramme » 26 Mar 2014, 15:22

Don't get me wrong - this is not a complaint - and I think it is more than great that we have so much freedom and customizability when working with TV Paint. This would just be a tiny thing more that would be nice to be able to customize :)
All your suggestions are great, I'm just suggesting a new thing that can be put on the very bottom of the TO DO list, as it is not important at all.

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Frame count color

Post by Paul Fierlinger » 26 Mar 2014, 15:39

længe leve Viborg :mrgreen:
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

Kramme
Posts: 29
Joined: 03 Oct 2013, 13:59
Location: Viborg, Denmark
Contact:

Re: Frame count color

Post by Kramme » 27 Mar 2014, 09:02

Paul Fierlinger wrote:længe leve Viborg :mrgreen:
Haha :D

Post Reply