Export selected frames Topic is solved

This section is dedicated to the feature & improvement requests (be sure what you are asking does not exist yet in TVPaint Animation ;) )
Post Reply
User avatar
Joost
Posts: 260
Joined: 24 Nov 2011, 13:16

Export selected frames

Post by Joost » 15 Feb 2021, 10:42

Hello,

I'm still using TVPaint 10.5. One of the main reasons I won't upgrade is that one really handy function was not implemented (or maybe I just can't find) in TVPaint 11, that was standard in TVPaint 10:

When I select some frames in the timeline, and hit "export" it automatically added an in- and outpoint to the selected frames. This is a really fast way to export a selection of frames and I use this a lot.
Is there a reason why it's not implemented in TVP11? It seems that I have to manually add an in- and out point every time I want to export a couple of frames.

This is the main reason why I'm still using TVP10. the downside is I will be never able to upgrade my computer since TVPaint 10 will not work on the new mac operating systems...

Will this function ever come back? Or will I have to keep using my old computer and TVPaint for the rest of my life? :)


Thanks!
Mac OS 11.2.3, Mac mini 2020 Apple M1 chip, 16GB RAM, Wacom Cintiq 27 QHD (no touch), Wacom Driver 6.3.42-1.
TVP Pro 11.5.1

User avatar
Thierry
Site Admin
Posts: 2356
Joined: 07 Jan 2013, 08:28

Re: Export selected frames

Post by Thierry » 15 Feb 2021, 15:33

Joost wrote:
15 Feb 2021, 10:42
Will this function ever come back?
In v11.5.1, which should be released (if everything goes right on our side) at the end of the month :)
Si votre question a trouvé réponse, marquez votre sujet comme Résolu.
If your question has been answered, mark your topic as Solved.

User avatar
D.T. Nethery
Posts: 2950
Joined: 27 Sep 2006, 19:19

Re: Export selected frames

Post by D.T. Nethery » 15 Feb 2021, 18:17

Thierry wrote:
15 Feb 2021, 15:33
Joost wrote:
15 Feb 2021, 10:42
When I select some frames in the timeline, and hit "export" it automatically added an in- and outpoint to the selected frames. This is a really fast way to export a selection of frames and I use this a lot. Is there a reason why it's not implemented in TVP11? It seems that I have to manually add an in- and out point every time I want to export a couple of frames.

Will this function ever come back?
In v11.5.1, which should be released (if everything goes right on our side) at the end of the month :)
I am glad to read that this useful Export function will be restored in version 11.5.1.

Animator, TVPaint Beta-Tester, Animation Educator and Consultant.
MAC OS 10.14.6 , Macbook Pro Retina 15-inch, Late 2013,
2.3 GHz Intel Core i7, 16 GB Memory , TVPaint PRO 11.5.1 - 64bit ,
Wacom Cintiq 21 UX ,Wacom Intuos Pro 5 , Wacom driver version 6.3.39-1

User avatar
Xavier
Site Admin
Posts: 808
Joined: 01 Oct 2019, 11:08

Re: Export selected frames

Post by Xavier » 16 Feb 2021, 13:42

Yes, apparently it's been quite a while :)

Actually that was quite straightforward to do.
Short but strong

User avatar
Joost
Posts: 260
Joined: 24 Nov 2011, 13:16

Re: Export selected frames

Post by Joost » 17 Feb 2021, 09:57

Thanks Thierry!

Then I will finally take the big step to TVPaint 11 probably soon :D
Mac OS 11.2.3, Mac mini 2020 Apple M1 chip, 16GB RAM, Wacom Cintiq 27 QHD (no touch), Wacom Driver 6.3.42-1.
TVP Pro 11.5.1

Post Reply