Page 2 of 2

Re: 50% TRANSPARENT for ALL LAYERS IN ALLCLIPS

Posted: 18 Aug 2019, 10:40
by Animationriver
Hironori Takagi wrote:
13 Aug 2019, 11:56
1-4 was created.
I think this is the end of my volunteer work.
I encourage you to study by yourself.

1. SceneSplit
---
clipCount = 0
sceneCount = 0
loop1 = 1
WHILE loop1
tv_SceneEnumID sceneCount
currentSceneID = result
IF CMP(currentSceneID,"none") == 1
loop1 = 0
ELSE
loop2 = 1
WHILE loop 2
tv_ClipEnumID currentSceneID clipCount
clipID[clipCount] = result
IF CMP(clipID[clipCount],"none") == 1
loop2 = 0
ELSE
clipCount = clipCount + 1
END
END
clipCount = clipCount - 1
FOR i = clipCount TO 1 STEP -1
tv_ClipSelect clipID
tv_SceneNew
tv_SceneCurrentID
newSceneID = result
tv_ClipCurrentID
newClipID = result
tv_ClipMove clipID newSceneID 0
tv_ClipClose newClipID
END
clipCount = 0
sceneCount = sceneCount + 1
END
END

2. CurrentSceneSplit
---
clipCount = 0
tv_SceneCurrentID
currentSceneID = result
loop = 1
WHILE loop
tv_ClipEnumID currentSceneID clipCount
clipID[clipCount] = result
IF CMP(clipID[clipCount],"none") == 1
loop = 0
ELSE
clipCount = clipCount + 1
END
END
clipCount = clipCount - 1
FOR i = clipCount TO 1 STEP -1
tv_ClipSelect clipID
tv_SceneNew
tv_SceneCurrentID
newSceneID = result
tv_ClipCurrentID
newClipID = result
tv_ClipMove clipID newSceneID 0
tv_ClipClose newClipID
END

3. ClipsToScene
---
tv_ClipEnumID -1 0
firstClipID = result
tv_SceneEnumID 0
firstSceneID = result
clipCount = 1
loop = 1
WHILE loop
tv_ClipEnumID -1 clipCount
currentClipID = result
IF CMP(currentClipID,"none") == 1
loop = 0
ELSE
tv_ClipMove currentClipID firstSceneID clipCount
clipCount = clipCount + 1
END
END

4. SelectClipsToScene
---
clipCount = 0
firstCheck = 0
loop = 1
WHILE loop
tv_ClipEnumID -1 clipCount
clipID[clipCount] = result
IF CMP(clipID[clipCount],"none") == 1
loop = 0
ELSE
tv_ClipSelection clipID[clipCount]
clipSelection[clipCount] = result
IF firstCheck == 0
firstCheck = clipCount
END
clipCount = clipCount + 1
END
END
clipcount = clipcount - 1
currentSceneClip = 1
IF firstCheck != 0
tv_ClipSelect clipID[firstCheck]
tv_SceneCurrentID
currentSceneID = result
FOR i = firstCheck TO clipCount
IF clipSelection == 1
tv_ClipMove clipID currentSceneID currentSceneClip
currentSceneClip = currentSceneClip + 1
END
END
END


Then i use scripts... work only: 3. ClipsToScene. :(

Re: 50% TRANSPARENT for ALL LAYERS IN ALLCLIPS

Posted: 19 Aug 2019, 07:33
by Hironori Takagi
Although it is a script, if it is based on the grg file, 1 and 2 will also work.
I don't know the reason, so upload the source data. 4 had a problem with the program. Upload with grg too.

There is no useful information other than TVPaintWiki and TVPaint11 Documentation,
although it is a study method for George.
The movie I offer on Youtube is in Japanese subtitles, so I don't think it's valid for people overseas. I'm sorry.
I will answer questions as much as possible.

Re: 50% TRANSPARENT for ALL LAYERS IN ALLCLIPS

Posted: 19 Aug 2019, 20:43
by Animationriver
Hironori Takagi wrote:
19 Aug 2019, 07:33
Although it is a script, if it is based on the grg file, 1 and 2 will also work.
I don't know the reason, so upload the source data. 4 had a problem with the program. Upload with grg too.

There is no useful information other than TVPaintWiki and TVPaint11 Documentation,
although it is a study method for George.
The movie I offer on Youtube is in Japanese subtitles, so I don't think it's valid for people overseas. I'm sorry.
I will answer questions as much as possible.
THANKS !!!
:D :D :D

Re: 50% TRANSPARENT for ALL LAYERS IN ALLCLIPS

Posted: 26 Aug 2019, 00:00
by Animationriver
Hironori Takagi wrote:
19 Aug 2019, 07:33
Although it is a script, if it is based on the grg file, 1 and 2 will also work.
I don't know the reason, so upload the source data. 4 had a problem with the program. Upload with grg too.

There is no useful information other than TVPaintWiki and TVPaint11 Documentation,
although it is a study method for George.
The movie I offer on Youtube is in Japanese subtitles, so I don't think it's valid for people overseas. I'm sorry.
I will answer questions as much as possible.
Hello! Thank you very much for your goodwill. I sincerely thank you. :D
I'm having trouble again. Maybe you can make one button for me? I need to turn all 200 pictures of a layer into separate clips.
There are so many pictures .. that I'm going crazy.
I really need 1 smart button ... Please! :oops:
In 1 layer 200 frames ------ I need to make 200 clips from them. :roll:

Re: 50% TRANSPARENT for ALL LAYERS IN ALLCLIPS

Posted: 26 Aug 2019, 05:11
by Hironori Takagi
Hello, Animationriver.
I am not obligated to respond to any further requests, but I make this proposal because it may be useful for others.
Please use it.

Re: 50% TRANSPARENT for ALL LAYERS IN ALLCLIPS

Posted: 26 Aug 2019, 16:36
by Animationriver
Hironori Takagi wrote:
26 Aug 2019, 05:11
Hello, Animationriver.
I am not obligated to respond to any further requests, but I make this proposal because it may be useful for others.
Please use it.
Thank you HIRONOGI TAKAGI !!!
:!: :!: :!: :!: :!:

Re: 50% TRANSPARENT for ALL LAYERS IN ALLCLIPS

Posted: 27 Aug 2019, 05:18
by Hironori Takagi
You're wellcome.
If you need something, please post again.
I will write again if I have time.