Split a COLO & Texture layer on the bases of the used colors

This section is dedicated to the feature & improvement requests (be sure what you are asking does not exist yet in TVPaint Animation ;) )
Post Reply
User avatar
Peter Wassink
Posts: 3463
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

Split a COLO & Texture layer on the bases of the used colors

Post by Peter Wassink » 18 Jun 2018, 13:24

For some purposes in our current production it would be extremely helpfull if we could split an already colored Colo &Texture layer in two.
and to do this on the basis of the colors on it.

its currently not possible and requires manually removing squiggles
it could be done by giving us this option in the menu
split_C-and-T.png
split_C-and-T.png (60.58 KiB) Viewed 1956 times
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

User avatar
NathanOtano
Posts: 905
Joined: 01 Apr 2014, 07:07
Location: Paris, France
Contact:

Re: Split a COLO & Texture layer on the bases of the used colors

Post by NathanOtano » 18 Jun 2018, 18:53

And if you click on "all colors separately"? :) then you delete colors you don't need
Storyboard, animation and design work : http://nathanotano.tumblr.com/
As I'm highly interested in animation workflows, I'm open to scripting new TVP functions for individuals and studios. Please don't hesitate to contact me!

User avatar
Peter Wassink
Posts: 3463
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

Re: Split a COLO & Texture layer on the bases of the used colors

Post by Peter Wassink » 19 Jun 2018, 12:59

yes but then you have animationlayers
i want two c&T layers.

i worked round by duplicating then deleting one range of colors in one layer and the other range in the other c&T layer.
turns out doable...
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

User avatar
NathanOtano
Posts: 905
Joined: 01 Apr 2014, 07:07
Location: Paris, France
Contact:

Re: Split a COLO & Texture layer on the bases of the used colors

Post by NathanOtano » 21 Jun 2018, 09:02

But isn't it coloring wrong areas then? Or you don't calculate the coloring on the new layers?
Storyboard, animation and design work : http://nathanotano.tumblr.com/
As I'm highly interested in animation workflows, I'm open to scripting new TVP functions for individuals and studios. Please don't hesitate to contact me!

User avatar
melanie
Site Admin
Posts: 288
Joined: 12 Sep 2017, 07:13

Re: Split a COLO & Texture layer on the bases of the used colors

Post by melanie » 19 Jul 2018, 07:56

If you put your different colors on 2 C&T layers, the computation won't consider the squiggles in the other layer, so the result will be different.
The best way to get the C&T layer working efficiently is to place the colors on this same layer.
Mélanie Do Monte • Sales & Support

Post Reply