Export TVPaint - Import After Effects 1.0.4

Share your custom panels, brushes, papers... (you need to be registered to read posts in this section)
User avatar
Mads Juul
Posts: 3993
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 03 Mar 2014, 19:59

Jean / Folimage wrote:Thanks a lot, it's work!
It was because of my french :D
Glad it works :D .
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

User avatar
Fabrice
Posts: 10079
Joined: 17 Jul 2007, 15:00
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Fabrice » 04 Mar 2014, 10:16

Jean / Folimage wrote:Thanks a lot, it's work!
It was because of my french :D
Hi Jean,

Nice to see you in the forum, after we discussed about it. :)
I'm glad this script was useful for you.
See you during the Cartoon Movie tomorrow.
Fabrice Debarge

juansolimar
Posts: 32
Joined: 10 Dec 2013, 02:42

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by juansolimar » 07 Mar 2014, 05:19

wow. this is amazing!

but, it wont be better if the script export in PSD?
what are the advantage of use this script instead of export "clip: layer structure"?

User avatar
Mads Juul
Posts: 3993
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 07 Mar 2014, 06:48

juansolimar wrote: but, it wont be better if the script export in PSD?
I could make it work with png. Not with psd. For several reasons.I dont have scipting access to the funcion export clip:layer structure for instance
juansolimar wrote:wow. this is amazing!

but, it wont be better if the script export i
what are the advantage of use this script instead of export "clip: layer structure"?
You can import the exported png into after effect and keep the timing with the included after effects script. You cannot do this with clip :layer structure.
But it is a personal taste , choose what you find the best.
Kind regards Mads
Last edited by Mads Juul on 26 Nov 2014, 18:15, edited 1 time in total.
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

8ball
Posts: 16
Joined: 11 Feb 2013, 17:18

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by 8ball » 05 Apr 2014, 08:46

Hi there, i would like to use/test this script but i dont know what to do with those files inside .zip file that i downloaded cause YT video is private.
Can someone tell me what to do with those files?

User avatar
Mads Juul
Posts: 3993
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 05 Apr 2014, 12:34

8ball wrote:Hi there, i would like to use/test this script but i dont know what to do with those files inside .zip file that i downloaded cause YT video is private.
Can someone tell me what to do with those files?
I will make video avaleble again latest monday
-mads
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

8ball
Posts: 16
Joined: 11 Feb 2013, 17:18

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by 8ball » 06 Apr 2014, 23:15

it will be right on time,
tnx m8 ;)

User avatar
Mads Juul
Posts: 3993
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 07 Apr 2014, 06:56

The Video Should be availeble again
-Mads
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

8ball
Posts: 16
Joined: 11 Feb 2013, 17:18

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by 8ball » 07 Apr 2014, 12:25

ty again

User avatar
schwarzgrau
Posts: 1058
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by schwarzgrau » 03 May 2014, 19:49

Every time I try to export my project with your script I got a folder for every of my four layers, in every folder is the layerinfo txt file but only in one of the four are images.
I attached the TVPaint file, maybe you could tell me what I'm doing wrong.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

User avatar
Mads Juul
Posts: 3993
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 04 May 2014, 07:20

schwarzgrau wrote:Every time I try to export my project with your script I got a folder for every of my four layers, in every folder is the layerinfo txt file but only in one of the four are images.
I attached the TVPaint file, maybe you could tell me what I'm doing wrong.
The script only export whats between mark in and mark out. and there is only images on the lowest layer
Capture.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

User avatar
schwarzgrau
Posts: 1058
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by schwarzgrau » 04 May 2014, 12:06

Oh that's something I should have noticed. Thank you Mads
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

User avatar
Mads Juul
Posts: 3993
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 04 May 2014, 12:23

No problem :)
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

User avatar
Lukas
Posts: 473
Joined: 14 Jan 2011, 11:15
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Lukas » 13 May 2014, 15:32

Great work on this script! Halleluja!

A question: What could be the reason my layers are in the wrong order in AE? (They are all there, except their order seems random)
Animation Studio Frame Order | TVPaint 10 Pro 10.5.7 | OS X Mojave / Windows 10 | Cintiq 27QHD Touch

User avatar
Mads Juul
Posts: 3993
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 13 May 2014, 15:38

Lukas wrote:Great work on this script! Halleluja!

A question: What could be the reason my layers are in the wrong order in AE? (They are all there, except their order seems random)
I cant remember if i fixed the import layers in rightorder
Can you post screenshot of layer orders in Tvp and layer order in Ae. And whar version is your Ae?
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

Post Reply