Export TVPaint - Import After Effects 1.0.4

Share your custom panels, brushes, papers... (you need to be registered to read posts in this section)
User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 25 Jun 2013, 13:13

Peter Wassink wrote:
Hi Mads,

i tried with a differnt TVP version and it does work with: TVP version 10 Pro (10.0.17-32 bits)
but in the other version, no folders are created.
ok thank you
there must be a bug or a different behaviour in 10.0.14 then. I only have the newest versions on my computer so I cannot test the older.
Does it work in 10.0.18 64 bit?
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 25 Jun 2013, 13:18

Peter Wassink wrote:
1) G:\projecten\Unite 2013 Animations\412 - Student Project
2) 412-StudentProject01.tvpp
3) 412 student

but the thing is these, variables are identical in the working version so it should have to do with the TVP version
TVPaint and Scripting have had problems with whitespaces, at some point this was fixed(maybe around 10.0.15?)
is it possible to save the tvpaint some where without whitespaces. so the path and names is something like
1) G:\projecten\render
2) 412_StudentProject01.tvpp
3) 412_student
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

piano
Posts: 48
Joined: 28 Sep 2006, 09:53
Location: Paris, France
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by piano » 26 Jun 2013, 12:16

wow amazing ! i'm speechless. Thank you so much !!

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 26 Jun 2013, 12:34

you're welcome :)
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

User avatar
schwarzgrau
Posts: 1037
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by schwarzgrau » 27 Jun 2013, 23:30

HOLY S***!
This is such an amazing timesaver! And even the layer colors and background-colors get exported!
Show me the way to a paypal account and I'll donate some bucks!
THANK YOU MADS!
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 28 Jun 2013, 06:33

schwarzgrau wrote: THANK YOU MADS!
Youre Welcome Marc.
schwarzgrau wrote: Show me the way to a paypal account and I'll donate some bucks!
If you feel like it you can use my Pay-Pal email : mjstoryboard@gmail.com :D
schwarzgrau wrote:HOLY S***!
This is such an amazing timesaver!
Nice to read you think so, this was the reason why I made the scripts.
schwarzgrau wrote:HOLY S***!
And even the layer colors and background-colors get exported!
My future plan is to get all not hidden clips from TVPaint to afx in one action and transfer all the the sound info and I think I get some (But not all ) of the camera movements across . Again thank you for the kind words.
-Mads
Last edited by Mads Juul on 30 Jun 2014, 11:06, edited 1 time in total.
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

User avatar
schwarzgrau
Posts: 1037
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by schwarzgrau » 10 Jan 2014, 23:56

I try to import my tvpaint project but I always get this message from After Effects

MESSAGE 3 :Please Select a PNG Exported From TVPaint 104:After Effects Fehler: „addComp“ kann nicht aufgerufen werden. Grund: Parameter 5. Wert -0,54 außerhalb des Bereichs (größer als 0 bis 10800).

my translation
MESSAGE 3 :Please Select a PNG Exported From TVPAint 104:After Effects Error: "addComp" can't be executed. Reason: Parameter 5. Value -0,54 out of range (bigger than 0 till 10800).

I don't know what I'm doing wrong, since I never gotten this error before.


EDIT: The files were incomplete. I exported everything again and now it works like it should
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

Jean / Folimage
Posts: 5
Joined: 03 Mar 2014, 14:37

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Jean / Folimage » 03 Mar 2014, 16:06

Hello,

Thank you Madsjuul !

I have a similar problem as shwarzgrau
I try to import my tvpaint project but I always get this message from After Effects

MESSAGE 2 :Please Select a PNG Exported From TVPaint

I don't know what to do...

Thanks a lot!

Jean / Folimage
Posts: 5
Joined: 03 Mar 2014, 14:37

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Jean / Folimage » 03 Mar 2014, 16:07

oup! Double... Sorry

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 03 Mar 2014, 16:13

Did You find out?
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

Jean / Folimage
Posts: 5
Joined: 03 Mar 2014, 14:37

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Jean / Folimage » 03 Mar 2014, 16:23

nop! I always have the same message

User avatar
schwarzgrau
Posts: 1037
Joined: 23 Jan 2012, 22:08
Location: Offenbach / Germany
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by schwarzgrau » 03 Mar 2014, 16:46

You need to export it from TVPaint again. In my case the export was incomplete.
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq 22HD
Mac OS X 10.11.6 / TVP 11.0.8 PRO / Cintiq Companion 2
SCHWARZGRAU.COM

Jean / Folimage
Posts: 5
Joined: 03 Mar 2014, 14:37

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Jean / Folimage » 03 Mar 2014, 17:50

I tried on another computer, unsuccessfully...
I don't understand why...

User avatar
Mads Juul
Posts: 3991
Joined: 02 May 2007, 19:18
Location: Viborg,Denmark
Contact:

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Mads Juul » 03 Mar 2014, 18:01

Please try where all filename and folder and folderpath only have english alfabeth and numbers. So no whitespaces and strange characters. Also in clip names and layer names in tvpaint.
Last edited by Mads Juul on 03 Mar 2014, 20:00, edited 1 time in total.
Mads Juul
Storyboard Artist
blog: http://mjstoryboard.blogspot.dk/
Mail: mjstoryboard@gmail .com

Windows 10, 64 bit i7-4790 CPU 4.00 Hz,32 GB RAM, With TVP Animation 11 Pro (11.0.2-64bits)
2 Monitors 1920X1080 pixels + 1 Wacom Cintiq 21UX 2

Jean / Folimage
Posts: 5
Joined: 03 Mar 2014, 14:37

Re: Export TVPaint - Import After Effects 1.0.3

Post by Jean / Folimage » 03 Mar 2014, 19:45

Thanks a lot, it's work!
It was because of my french :D

Post Reply