Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
M
Posts: 21
Joined: 07 Mar 2008, 21:14
Location: UK
Contact:

Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by M » 13 Mar 2008, 14:25

Could any users recommend set ups for the touch bar and side buttons on the Wacom Intuos3 tablet when they use TVPaint for animating? I use the touch bar for flipping through frames in Flash and I'd like to do something similar with TVPaint.

Cheers.

User avatar
Peter Wassink
Posts: 3556
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

Post by Peter Wassink » 13 Mar 2008, 15:22

i use them also for flipping.
Only for animating its much more convenient to set them to flip between instance head instead of frames (i still have the arrow keys for that when i occasionally need that.
the bottom key i use for Alt key so i can easily manouvre through my project.

that leaves one top key. which i used to have set to undo.
but now i changed it to color pick. because i hardly make any mistakes anymore (joke)
the real reason i have it now set to color pick is because i use it a lot for my current project (which involves a lot of painting.)

the touch bar i don't find it very practically, its too easy to accidentally touch it and there is no feedback from it.
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

M
Posts: 21
Joined: 07 Mar 2008, 21:14
Location: UK
Contact:

Post by M » 13 Mar 2008, 20:17

Thanks for that. What are the keyboard shortcuts to set up flipping between instance heads?

I've set the touch bar to rotate the image and that works well, like spinning my lightbox.

The < and > shortcuts to zoom in and out don't seem to work on my demo copy. On one of them it changes the cursor to an arrow with a ? beside it.

User avatar
ZigOtto
Posts: 4102
Joined: 17 Feb 2006, 22:50
Location: south-Petazonia

Post by ZigOtto » 13 Mar 2008, 20:50

M wrote:... What are the keyboard shortcuts to set up flipping between instance heads?
I think there's no default shortcuts for that,
so press Ctrl+K to open the ShortCuts setting panel,
and assign [Layer: Exposure: Next] and [Layer: Exposure: Prev] to 2 keys still free of assignation.

User avatar
Peter Wassink
Posts: 3556
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

Post by Peter Wassink » 13 Mar 2008, 20:54

with CTRL-k you can assign the following commands
Layer: exposure prev
Layer: exposure next
to some vacant keys (or key combinations)
and then use the wacom settings to link the wacom side buttons to those keys
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

M
Posts: 21
Joined: 07 Mar 2008, 21:14
Location: UK
Contact:

Post by M » 14 Mar 2008, 08:31

Cheers, thankyou.

User avatar
Keep Shooting
Posts: 44
Joined: 30 Oct 2007, 13:58
Location: Rotterdam, the Netherlands
Contact:

exposure prev and next

Post by Keep Shooting » 01 Apr 2008, 14:06

Thanks. Used the arrowkeys till now.

(I assigned the other wacom buttons to saving, display toggle, zoom out -in and -fit)

Regards.

User avatar
Peter Wassink
Posts: 3556
Joined: 17 Feb 2006, 15:38
Location: Amsterdam (Basse-Lotharingie)
Contact:

Post by Peter Wassink » 01 Apr 2008, 16:10

for zooming in and out you only need to assign the ALT-key function to one wacom key.
with the right mouse button (= front side of penbutton ) you can zoom in and out while holding this key pressed.
Peter Wassink - 2D animator
• PC: Win10/64 Home - Xeon Quadcore E5410@2.33Ghz - 12Gb RAM
• laptop: Win10/64 Pro - i7-4600@2.1 GHz - 8Gb RAM

User avatar
masterchief
Posts: 237
Joined: 07 May 2008, 12:23
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by masterchief » 09 May 2008, 15:03

I use Shuttle PROv2 for that... it has jog/shuttle wheels with an additional 15 customizable buttons...

http://www.contourdesign.com/shuttlepro/

you can have multiple configs for same program, ie. TVPaint animating, TVPaint draw, TVPaint VFX, etc... each config has unique configuration for jog wheel, shuttle wheel and all of the 15 buttons... it really depends upon how much you want to get into setting it up.

I LIKE very much!!!!


regards,
William
TVPaint Animation Pro v11

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by Paul Fierlinger » 09 May 2008, 15:36

I use the same thing, William, and I couldn't edit without it anymore. It has built in default settings for Vegas and many other video oriented software -- well worth every penny!
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

User avatar
idragosani
Posts: 987
Joined: 06 May 2008, 00:39
Location: Germantown MD
Contact:

Re: Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by idragosani » 13 May 2008, 00:35

Yep, right hand on mouse or pen, left hand on shuttle.
Brett W. McCoy -- http://www.brettwmccoy.com
TVP Pro 10 : Intel i7 2600 3.4 GHz : 8GB RAM : Ubuntu Studio 14.04 : Cintiq 21UX

User avatar
masterchief
Posts: 237
Joined: 07 May 2008, 12:23
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by masterchief » 13 May 2008, 15:20

You can set up multiple configs for for each program that you use.... thereby giving you multiple sets of hotkeys based upon what activity you are engaged in.
Shuttle PRO works with ALL programs installed on your computer.

My left hand is for wacom stylus.... right hand is for optical mouse, ShuttlePRO, Space Navigator, consuming beverages, volume adjust on radio, etc...

regards,
William
TVPaint Animation Pro v11

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7722
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by Paul Fierlinger » 13 May 2008, 15:37

Hmmm--- I have failed to get Shuttle Pro 2 to interact with TVP so far. It always worked with Mirage. Are you two actually working with it in TVP?
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

User avatar
idragosani
Posts: 987
Joined: 06 May 2008, 00:39
Location: Germantown MD
Contact:

Re: Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by idragosani » 13 May 2008, 15:48

Paul Fierlinger wrote:Hmmm--- I have failed to get Shuttle Pro 2 to interact with TVP so far. It always worked with Mirage. Are you two actually working with it in TVP?
I am not using Shuttle Pro, but Shuttle Xpress, but got it work in TVP with no problem. Basically, I duplicated my Mirage config, pointed it to the TVP program and it worked fine. I did have to tweak some of the keybindings in TVP, since a couple of them are slightly different, but otherwise, it works fine.
Brett W. McCoy -- http://www.brettwmccoy.com
TVP Pro 10 : Intel i7 2600 3.4 GHz : 8GB RAM : Ubuntu Studio 14.04 : Cintiq 21UX

User avatar
masterchief
Posts: 237
Joined: 07 May 2008, 12:23
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Suggestions for Touch Bar and Buttons set up on Intuos 3

Post by masterchief » 16 May 2008, 15:43

TVPaint PRO v8.6 installed this morning... did not set SHuttle PRO with the demo... will get some configs going pronto

Paul, do you have same keyboard shortcuts in TVPaint as what you were using in Miarge... Shuttle PRO works with configured keyboard shortcuts for program with current window focus....

regards,
William
TVPaint Animation Pro v11

Post Reply