After Effects JSON File Import Not Working Topic is solved

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
maydaywray
Posts: 7
Joined: 27 Jun 2018, 02:03

After Effects JSON File Import Not Working

Post by maydaywray » 02 Apr 2021, 01:16

Hello!

I'm having issues working between TVPaint and After Effects. The JSON file exports from TVPaint without issues, when I run the script in After Effects I receive an error. After selecting "OK", a blank window opens.

I'm opening the script while in "Default" workspace. The issue began recently, I've been using the script for some time without previous issues.

I'm on Mac Big Sur 11.2.2, After Effect 2021 V 18.0.0.

Any help is much appreciated!
Screen Shot 2021-04-01 at 4.10.05 PM.png
Screen Shot 2021-04-01 at 4.10.05 PM.png (62.5 KiB) Viewed 274 times
Screen Shot 2021-04-01 at 4.15.44 PM.png
Screen Shot 2021-04-01 at 4.16.58 PM.png
Screen Shot 2021-04-01 at 4.16.58 PM.png (12 KiB) Viewed 274 times

User avatar
D.T. Nethery
Posts: 2955
Joined: 27 Sep 2006, 19:19

Re: After Effects JSON File Import Not Working

Post by D.T. Nethery » 02 Apr 2021, 11:49

maydaywray wrote:
02 Apr 2021, 01:16
Hello!

I'm having issues working between TVPaint and After Effects. The JSON file exports from TVPaint without issues, when I run the script in After Effects I receive an error. After selecting "OK", a blank window opens.

I'm opening the script while in "Default" workspace. The issue began recently, I've been using the script for some time without previous issues.

I'm on Mac Big Sur 11.2.2, After Effect 2021 V 18.0.0.
I wonder if it is After Effect 2021 V 18.0.0 that broke the script? Did you just recently update to V 18.0.0? The reason I ask is because I'm running After Effect 2021 V 17.6.0 on Mac OS 10.14 Mojave and the JSON import script still works. Is going back to v.17.6.0 still an option for you on Big Sur (compatibility?) or do you require features in v.18.0.0 that aren't available in 17.6.0?

Animator, TVPaint Beta-Tester, Animation Educator and Consultant.
MAC OS 10.14.6 , Macbook Pro Retina 15-inch, Late 2013,
2.3 GHz Intel Core i7, 16 GB Memory , TVPaint PRO 11.5.1 - 64bit ,
Wacom Cintiq 21 UX ,Wacom Intuos Pro 5 , Wacom driver version 6.3.39-1

maydaywray
Posts: 7
Joined: 27 Jun 2018, 02:03

Re: After Effects JSON File Import Not Working

Post by maydaywray » 02 Apr 2021, 20:14

Thanks for your fast reply

I've been using the latest AE on my Mac for 22 days with no issues loading the script. I rolled back to see if that would fix the problem but I'm still receiving the error in 17.7 (I'm not seeing an option to rollback further to 17.6 through the Creative Cloud app or site, something I'm missing?).

I have a Windows computer as well and tested the script again there, it's working fine on the latest AE, I did notice Windows' latest AE is V 18.0.1 (VS build V 18.0.0 on Mac).

My PC is a Mobile Studio Pro 16 running Windows 10 Pro V 10.0.19042 if that's helpful info.

maydaywray
Posts: 7
Joined: 27 Jun 2018, 02:03

Re: After Effects JSON File Import Not Working

Post by maydaywray » 02 Apr 2021, 20:55

I've found the solution... I somehow started running an older version of the script on my Mac :lol:

When running the latest script (this one is called "AfterEffects Import TVPaint JSON", the old one is "TVP Import" all works fine in the latest Ae. I've removed the old one from my scriptUI folder entirely so there's no more mixup.

Thanks for your help :)

Post Reply