Many Fonts are not recognized by TVPAint (on Mac)

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
User avatar
Soom
Posts: 730
Joined: 25 Jul 2011, 16:25
Location: World
Contact:

Many Fonts are not recognized by TVPAint (on Mac)

Post by Soom » 27 Mar 2019, 13:36

I rarely use the Type tool, but today it took me almost half an hour to realize, why I couldn't type anything: it appears that TVPaint cannot recognize many fonts.
I tried to figure out which type of fonts it doesn't recognize, but it seems to be random. Some basic fonts like Myriad Pro, or all Adobe fonts, and many others aren't recognized and either show squares or nothing at all...
While it is not a major issue, but actually one of my projects relies on animating the Type tool, and it's a bit frustrating not to be able to use the fonts I actually need...
iMac, Os 10.12.6, Cintiq 22", TVP Std 11.0.8

RickAnderson
Posts: 3
Joined: 26 Mar 2019, 10:39
Location: San Jose USA
Contact:

Re: Many Fonts are not recognized by TVPAint (on Mac)

Post by RickAnderson » 05 Apr 2019, 13:06

Do you have any suggestion how to fix it?

User avatar
slowtiger
Posts: 2319
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Re: Many Fonts are not recognized by TVPAint (on Mac)

Post by slowtiger » 05 Apr 2019, 14:23

This problem seems to be software-independent, the same happens in Moho.

Have a look inside your Fonts folder. I bet you that fonts which don't show up in TVP are those which are inside their own folders. Get them out and restart TVP again and check.
Also I bet that you have more than one place where you've stored fonts. OSX uses them anyway, but it seems that TVP (and Moho) only scvans the initial Fonts folder, instead of getting a list of all active fonts from System.
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

User avatar
Soom
Posts: 730
Joined: 25 Jul 2011, 16:25
Location: World
Contact:

Re: Many Fonts are not recognized by TVPAint (on Mac)

Post by Soom » 07 Apr 2019, 22:28

slowtiger wrote:
05 Apr 2019, 14:23
This problem seems to be software-independent, the same happens in Moho.

Have a look inside your Fonts folder. I bet you that fonts which don't show up in TVP are those which are inside their own folders. Get them out and restart TVP again and check.
Also I bet that you have more than one place where you've stored fonts. OSX uses them anyway, but it seems that TVP (and Moho) only scvans the initial Fonts folder, instead of getting a list of all active fonts from System.
I have checked and this is not the case. I have many fonts in my Fonts folder that are still not working in TVPaint. I can choose the font from the list, so I suppose TVP does see all the active fonts, but they still don't work...
iMac, Os 10.12.6, Cintiq 22", TVP Std 11.0.8

Post Reply