TVP with cintiq pro 16 4K lagging

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
User avatar
skomdra
Posts: 120
Joined: 14 Aug 2010, 14:32

TVP with cintiq pro 16 4K lagging

Post by skomdra » 05 Nov 2018, 20:23

Hi,
I have a serious problem working because even when I turn on the barbecue mode (believe me, without it is much worse) I still experience my line lagging behind my cursor, with the simplest brush, not to mention some animated brushes. Once when I turn on some of the guideline, the program becomes so laggy that it is unusable. I really don't need this after I paid so much for the newest cintiq pro. How can I make it work, please help me, TVpaint team.
Thank you.

p.s. I checked the usual suspects - the program is running in lo-res mode.
-----
TV Paint 11.0.8-64 bits ; iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014) ; OSX 10.14; AMD Radeon R9 M295X 4096 MB; Wacom Driver version: 6.3.31-5

User avatar
Sloppytoons
Posts: 24
Joined: 09 Sep 2018, 15:22

Re: TVP with cintiq pro 16 4K lagging

Post by Sloppytoons » 07 Nov 2018, 06:52

I'm not TVpaint crew, but I have a similar set up. I ran the Cintiq pro 16 through a 12" Core m5 MacBook, and I could use TVpaint without any serious problem, while waiting for a better computer. I now use it with an iMac core i7 processor, and have practically no lag and a comfortable experience.

My guess is, that it might be with the Cintiq, or there is a driver issue. I run it in 4K too.
My regular IG account: Sloppybunnytoons

Post Reply