Need Help with how to set up a modifier

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
BruceM
Posts: 181
Joined: 17 Jan 2014, 15:39

Need Help with how to set up a modifier

Post by BruceM » 07 Oct 2018, 17:20

Can anyone help me with this? It has me pulling what hair I have left out of my head.
I'm trying to program the jog wheel of a Shuttle Pro to perform 2 different functions (rotate and zoom). To do this, I need to set up one of them with a modifier button, correct?

How do I set up that modifier button? I've looked and looked and I can't find any online tutorials for doing this.

User avatar
slowtiger
Posts: 2209
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Re: Need Help with how to set up a modifier

Post by slowtiger » 07 Oct 2018, 18:50

I don't know about the shuttle, but would think that you first have to assign your actions to a keyboard shortcut in the prefs, and go from there.
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

BruceM
Posts: 181
Joined: 17 Jan 2014, 15:39

Re: Need Help with how to set up a modifier

Post by BruceM » 07 Oct 2018, 19:42

You're probably right Slowtiger.
What I'm afraid I need is someone who is using the Shuttle Pro with TVP who can explain to me step-by-step how to set up the jog wheel to do 2 different functions.
I'd seen an old post from Neonnoodle regarding the Shuttle Pro and sent him a private message. Unfortunately he stopped using the device long ago.

User avatar
Paul Fierlinger
Posts: 7595
Joined: 03 May 2008, 12:05
Location: Pennsylvania USA
Contact:

Re: Need Help with how to set up a modifier

Post by Paul Fierlinger » 07 Oct 2018, 19:51

I should be able to help you Bruce but I still need several more days recovery. For those who are not in the know, I had a severe brain injury and havve been the recovery at home now and am slow at some things like drawing and writing and using loggic. Getting better by thed ay thougg.
Paul
http://www.slocumfilm.com
Desktop PC Win10-Pro -64 bit OS; 32.0 GB RAM
Processor: i7-2600 CPU@3.40GHz
AMD FirePro V7900; Intuos4 Wacom tablet

User avatar
slowtiger
Posts: 2209
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Re: Need Help with how to set up a modifier

Post by slowtiger » 07 Oct 2018, 20:39

Woah - all the best to you, Paul! May the recovery be speedy and complete!
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

BruceM
Posts: 181
Joined: 17 Jan 2014, 15:39

Re: Need Help with how to set up a modifier

Post by BruceM » 07 Oct 2018, 20:44

Thanks Paul!
I knew that you would have the answer to this but didn't want to bug you with it while you're recovering.
I'll sit tight & relax until you're ready to take on my dumb questions once again. ;-)

Post Reply