Transform frame by frame?

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
petescalzitti
Posts: 6
Joined: 11 Dec 2016, 19:58

Transform frame by frame?

Post by petescalzitti » 10 Apr 2018, 20:01

Hey everybody!

Firstly, I LOVE TV Paint.

I'm working on an animation that I would like to transform differently from one frame to the next with drawings all on the same layer. Is this possible? It seems when I transform the first image, all the rest on the layer transform, but I need to transform each image on the layer differently.

Please let me know if there is a workaround, or if I am doing this incorrectly, and thank you for your response!

ps- Here is the tutorial I watched, but it only seems possible with one layer?
https://www.youtube.com/watch?v=elfeou1JRBk

-Pete

petescalzitti
Posts: 6
Joined: 11 Dec 2016, 19:58

Re: Transform frame by frame?

Post by petescalzitti » 10 Apr 2018, 20:10

Update!

It seems to be working now, I needed to restart TV Paint for some reason!

(I'm working on a Mobile Studio Pro, so I've noticed sometimes this causes glitches)

User avatar
slowtiger
Posts: 2157
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Re: Transform frame by frame?

Post by slowtiger » 10 Apr 2018, 20:13

If you have one instance with several exposures, changing the first frame will of course also change all subsequent frames. First you need to break up the instances into individual frames. There's a button for this in the Animator Panel.
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

Post Reply