Custom brush info needed

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
kariP
Posts: 127
Joined: 20 Jul 2010, 19:14
Location: Turku, Finland

Re: Custom brush info needed

Post by kariP » 05 Sep 2017, 06:05

Hi Fabrice,

Is it in any ways possible to limit the jitter to one axis only? This way the line could be randomized only along the lenght of the brush stroke, and the jitter wouldn't affect the width.
iMac OSX El capitan 10.11.6, 32 gb DDR3, Intel Core i7 - tvp pro 11.0.6 - 64 bit Cintiq 22"

User avatar
Fabrice
Posts: 9876
Joined: 17 Jul 2007, 15:00
Contact:

Re: Custom brush info needed

Post by Fabrice » 05 Sep 2017, 07:29

Hi there, I'm still trying to find a solution after various failed attempts. I should have something new soon.
Is it in any ways possible to limit the jitter to one axis only? This way the line could be randomized only along the lenght of the brush stroke, and the jitter wouldn't affect the width.
not with the current engine.
Fabrice Debarge, Product Manager, TVPaint Team

User avatar
Fabrice
Posts: 9876
Joined: 17 Jul 2007, 15:00
Contact:

Re: Custom brush info needed

Post by Fabrice » 05 Sep 2017, 10:19

a different approach.

try this :
brush7.png
brush7.png (89.44 KiB) Viewed 814 times
For_KariP.tvpx
(18.51 MiB) Downloaded 50 times
ok, quite difficult to create with the current engine limits.

If needed, switch "alphamax" to "alpha" and tweak the "wet profile".
Fabrice Debarge, Product Manager, TVPaint Team

kariP
Posts: 127
Joined: 20 Jul 2010, 19:14
Location: Turku, Finland

Re: Custom brush info needed

Post by kariP » 05 Sep 2017, 11:29

yeah, It is a pretty tricky brush to make.

This method is pretty neat, manually controlling the aspect ratio.

Still the repeating images occur, it's almost like wacom has 2000+ pressure sensitivity levels, but it only uses 20(?). But now I know that I can put 1024 images into a brush and it doesn't lag. Only the filesize is large, but the brush works..

Thanks for your hard effort, it didn't go to waste. It's always nice to see new approaches. For now,(while waiting for the new brush engines;)) I think we're going to forget this method, and just control the opacity with pressure. It's going to work for sure for this project.

I appreciate your help!
iMac OSX El capitan 10.11.6, 32 gb DDR3, Intel Core i7 - tvp pro 11.0.6 - 64 bit Cintiq 22"

User avatar
Fabrice
Posts: 9876
Joined: 17 Jul 2007, 15:00
Contact:

Re: Custom brush info needed

Post by Fabrice » 05 Sep 2017, 11:50

Still the repeating images occur, it's almost like wacom has 2000+ pressure sensitivity levels, but it only uses 20(?).
Indeed, I share this feeling. I will investigate, there might be something to improve on our side.
Fabrice Debarge, Product Manager, TVPaint Team

User avatar
Elodie
Site Admin
Posts: 13484
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: Custom brush info needed

Post by Elodie » 05 Sep 2017, 12:55

Fabrice wrote:
05 Sep 2017, 11:50
Still the repeating images occur, it's almost like wacom has 2000+ pressure sensitivity levels, but it only uses 20(?).
Indeed, I share this feeling. I will investigate, there might be something to improve on our side.

I confirm, I've already had this feeling as well even when doing a brush made of a thousand images.
Questions or problems regarding the forum ? Please contact me by PM
Question regarding TVPaint or need a quotation ? Please contact me by email

Post Reply