Insert empty frames Topic is solved

Please use this part to report bugs & errors, ask questions & "How to..."
Post Reply
User avatar
slowtiger
Posts: 2036
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Insert empty frames

Post by slowtiger » 25 Jul 2017, 15:28

I've searched the forum to no avail, I was quite sure that somebody had mentioned this before. I vaguely remember Paul writing about his workflow, that he placed keys in time, then with some trickery broke long exposures in half, and again and again.

What I need: I select a range of frames, and I want TVP to add 1 empty frame after each of the existing frames. The +1 exposure doesn't do this, I have to manually delete every other frame then.
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

User avatar
Elodie
Site Admin
Posts: 12900
Joined: 06 Jan 2009, 09:53
Location: Metz

Re: Insert empty frames

Post by Elodie » 26 Jul 2017, 04:53

Hmmm, I think a script will be necessary to do so.
Questions or problems regarding the forum ? Please contact me by PM
Question regarding TVPaint or need a quotation ? Please contact me by email

Svengali
Posts: 1069
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: Insert empty frames

Post by Svengali » 26 Jul 2017, 05:51

"Maybe this old thread that featured a MakeTween button? "
... and further down in the same thread Paul posted another tvpx (from Mads called LayerAlign.tvpx) which includes a modified version of the "MakeTween" button that seems to work.
Later today I'll have a look at the old script and see if I can refine it a bit so that each exposure that follows an instance gets converted to a new, blank instance, for the selected frames in a layer???

Sven
Desktop: tvp Pro 11.0.6-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - intuos4 - d.ver.6.3.15-3
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

User avatar
slowtiger
Posts: 2036
Joined: 08 May 2008, 21:10
Location: berlin, germany
Contact:

Re: Insert empty frames

Post by slowtiger » 26 Jul 2017, 11:23

Sven: Thank you, exactly this was what I need! And it works and my life is happy again.
TVP 10.0.18, Mac Pro Quadcore 3 GHz, 16 GB RAM, OS 10.11, QT 7.7.3

Svengali
Posts: 1069
Joined: 28 Dec 2006, 10:08
Contact:

Re: Insert empty frames

Post by Svengali » 27 Jul 2017, 01:45

Markus, here's a variation that might be useful.

In this case, mark a selection of the active layer and click the "make blank heads" button. It will find each head frame and convert the exposure frame that follows it, to a blank head frame.

Sven
Attachments
MakBlankHeads.tvpx
(97.5 KiB) Downloaded 15 times
Desktop: tvp Pro 11.0.6-64bit, Win8.1 - 24GB ram -2TB HHD - 256GB SSD - intuos4 - d.ver.6.3.15-3
Android Tablet: release 11, Samsung Galaxy Note10.1 - 32GB internal - microSD 32GB

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests